Партиите не се разбраха за секретарското място в шуменската Общинска избирателна комисия /ОИК/ за предстоящите местни избори. На проведените днес консултации останалите ръководни постове и състава за редови членове бяха разпределени лесно.

ОИК-Шумен ще бъде от 11 члена. Съгласно резултатите от последните избори ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ ще имат по трима членове. „Възраждане“ ще е с двама, а БСП, ДПС и ИТН ще имат по един.

Единствено Коалиция ГЕРБ/СДС поиска председателския пост. От Коалицията номинираха за поста юриста Биляна Пейчева.

Заместник-председателите на ОИК ще бъдат трима. Заявки дадоха БСП с кандидат Нурай Герджикова, ИТН с кандидат Драгомир Янков и „Възраждане“ с Теофан Димитров.

Последното ръководно място в ОИК-Шумен - това на секретаря, бе пожелано от ДПС и от ПП/ДБ, които издигнаха кандидатурите съответно на Денис Джелял и Светлин Стрелков. Никой от представителите на двете политически сили не отстъпи и така въпросът ще отиде за решаване от Централната избирателна комисия. 

Кметът Любомир Христов, който водеше консултациите за състав на ОИК, заяви, че ще покани партиите на нова среща, на която да теглят жребий за местата за поставяне на агитационни материали.

ШУМ.БГ