Олександър Усик остана непобеден на профиринга и запази трите си световни титли в тежка категория.

Украинецът успя да нокаутира претендента Даниел Дюбоа в скандален сблъсък, който се проведе в полския град Вроцлав и премина при сериозна политическа пропаганда.

Сред над 20-хилядно море от украински фенове Усик ликува, но една ситуация можеше да му коства загубата. Шампионът бе по-добрият от двамата боксьори, когато изненадващо бе свален на пода в петия рунд след удар в областта на пояса. Усик буквално остана без дъх и няколко минути не знаеше къде се намира, като очевидно изпитваше колосална болка.

Съдията прецени, че ударът е непозволен и не го зачете, като даде достатъчно време на украинеца да се възстанови. За да се стигне до деветия рунд, в който видимо разяреният Усик нокаутира съперника си и хвърли публиката в екстаз.

След края на двубоя обаче от шаба на Дюбоа настояха да бъде пусннато повторение на цялата ситуация пред всички в залата, като обявиха, че се чувстват ограбени. Също така настояха за реванш, обвинявайки съдията в "домакински" реверанс към шампиона.

Самият Усик се опита да неглижира ситуацията и предпочете да се съсредоточи върху патриотични призиви. Той даде уклончив отговор и на големия въпрос - ще има ли супермач срещу Тайсън Фюри за излъчване на абсолютен шампион.

    "Мога да се бия с Тайсън още утре, не ми е проблем. Но нека видим какво иска той и ще решим. Сега просто искам да си почивам, защото съм много, много изморен. Слава на Украйна!", заяви Усик, чийто две обувки бяха в цветовете на националното знаме.

Двубоят също така премина при сериозна политическа агитация, като преди началото му бе пуснато видеообръщение от президента на Украйна Володимир Зеленски, а темата бе войната с Русия. Усик също така получи за подарък икона, изработена върху гилзите на войниците, сражавали се в Бахмут.

В крайна сметка националният герой записа победа и продължава да е без нито едно поражение, откакто се пусна в профибокса.

Dir.bg