Кристиан Пулишич вкара през първото полувреме, а Оливие Жиру наниза две дузпи за победа на Милан с 4:1 срещу Торино в мач от втория кръг на италианското първенство по футбол. Рома пък разочарова с поражение с 1:2 във Верона.

Пулишич откри резултата в 33-та минута с удар от близко разстояние, но защитникът на гостите Пер Шурс временно изравни само три по-късно. В 43-та минута обаче Жиру покачи на 2:1 от наказателен удар и Тео Ернандес бе точен в добавеното време след размяна на двойни подавания с Рафаел Леао.

През втората част Жиру се разписа за крайното 4:1 след нова дузпа, отсъдена за нарушение на голмайстора на Торино - Шуурс.

Милан е лидер в генералното класиране с две победи от два мача, а Торино остана 14-и с една точка. Верона пък е равен с "червено-черните" на върха на подреждането след успех с 2:1 срещу разочароващия от началото на сезона Рома.

Онджей Дуда откри резултата за Верона с удар от близко разстояние само четири минути след началото на мача, а в добавеното време словакът асистира на Сирил Нгонж за 2:0. Хосем Оар върна едно попадение за "вълците" на старта на второто полувреме, но Верона удържа преднината си до края.

Рома все още няма победа през новия сезон и временно заема 13-ото място.

Срещи от втория кръг на италианското футболно първенство:

Верона - Рома - 2:1
Милан - Торино - 4:1
Монца - Емполи - 2:0
Фрозиноне - Аталанта - 2:1

в неделя:
Фиорентина - Лече
Ювентус - Болоня
Лацио - Дженоа
Наполи - Сасуоло

в понеделник:
Салернитана - Удинезе
Каляри - Интер

БТА