Въпреки че от Ливърпул настояват, че Мохамед Салах не се продава, саудитските клубове не обичат да приемат "не" за отговор". Египетската звезда на мърсисайдския клуб е в полезрението на шампионите на Про лигата - Ал Итихад, като арабите се готвят да подобрят с доста трансферния рекорд, който Ал Хилал постави с привличането на Неймар.

Бразилецът бе закупен за 90 милиона от европейската валута. Офертата на Ал Итихад обаче ще бъде значително по-висока, като по информация на CBS Sports става дума за предложение, равняващо се на 150 милиона евро.

Миналата седмица Юрген Клоп бе категоричен, че Салах е футболист на Ливърпул и е жизненоважен за доброто представяне на отбора. И натърти, че отговорът на всяка една оферта би бил "не".

Очаква се на Салах да бъде предложена годишна заплата, близка до тези на Кристиано Роналдо и Неймар, а именно около 200 милиона евро.

В момента африканецът е най-високоплатеният футболист в историята на Ливърпул, а от сегашния му договор остават още два сезона.

Треньор на Ал Итихад е Нуно Еспирито Санто, а в редиците му личат имената на Карим Бензема, Н'Голо Канте, Жота, както и Фабиньо, който бе привлечен именно от "Анфийлд".

Дир.бг