Оценката на Манчестър Юнайтед на Нюйоркската фондова борса се срина с 629 милиона долара след съобщението, че собствениците на клуба семейство Глейзър са решили да не го продават.

Преди девет месеца семейство Глейзър обяви, че пълната продажба на акциите е сред опциите, които се разглеждат като част от стратегическия преглед на клуба от "Олд Трафорд".

Шейх Джасим от Катар и британският бизнесмен сър Джим Ратклиф направиха оферти за закупуването на Манчестър Юнайтед, но на този етап те не са приети, въпреки недоволството на феновете и желанието им продажбата да бъде финализирана в максимално кратки срокове.

Надеждите за пълна продажба обаче изглежда бяха попарени, когато в неделния брой на вестник "Дейли Мейл" се появи информация, че собствениците изваждат клуба от пазара и ще се опитат да го продадат отново през 2025 година.

Само тази информация доведе до намаляване с над 600 милиона долара от цената на акциите на Манчестър Юнайтед във вторник. След като Нюйоркската фондова борса отвори отново след празника за Деня на труда в понеделник, цената падна рязко от 23,66 долара до 19,35 долара. След спада от 18,22 процента пазарната капитализация на клуба на фондовия пазар достигна до 3,15 милиарда долара. Според британската преса семейство Глейзър се надява да получи 6 милиарда долара за акциите на клуба.

БТА