Даниил Медведев се класира за втория си полуфинал на US Open след победа в три сета срещу своя сънародник и добър приятел Андрей Рубльов.

Световният №3 и шампион от преди две години приключи мача след 6:4, 6:3, 6:4 за два часа и 48 минути, но резултатът определено не отговаря на изразходената енергия от двамата.

Руското дуо беше принудено да играе на нечовешки условия в Ню Йорк и по-конкретно жега от 34 градуса, която според организаторите се усеща като 38 градуса.

И двамата бяха изтощени, като Медведев дори си позволи да каже на една от камерите, че нищо няма да се промени докато някой не умре на корта. След мача той сподеи, че условията са били брутално и в края не е можел да вижда топката, като е играл на усет.

Медведев продължи добрата си серия срещу Рубльов, като вече има шест победи в осем мача срещу него. Предстои му полуфинал срещу Карлос Алкарас или Александър Зверев, които играят във вечерната сесия.

Рубльов се бори, но изпусна аванс от 3:0 гейма в първия сет, а във втория също водеше с пробив в началото, но за кратко. В края на мача той даде отпор и спаси четири мачбола на свой сервис, преди петият да се окаже решаващ.

Световният №8 продължава с кошмарната си серия на четвъртфинали в Големия шлем, като вече има девет поредни загубени. Три от тях дойдоха през тази година.

Дир.бг