Невероятното представяне на Петър Мицин на Световното първенство по плуване за юноши в Израел продължи с извоюван сребърен медал в дисциплината 200 метра бътерфлай.

Българският талант завърши с време 1:56.73 минути и изостана с 0.51 секунди от победителя Сиджъ Уанг от Китай, който именно е новият световен шампион.

Третата позиция остана за италианеца Алесандро Рагани, който беше на 1 секунда и 6 стотни от Мицин. За победата на Уанг спомогна и изключителната му стартова реакция от 0.62 секунди, в сравнение с 0.68 за българина и 0.71 за бронзовия медалист от Италия.

Турнирът за Петър като цяло може да се окачестви единствено с думата "великолепен", защото той стана световен шампион на 400 метра свободен стил още в началните дни на надпреварата.

18-годишният българин покори дистанцията за 3:46.49 минути и заслужи златото, което може да добави към световния си рекорд в дисциплината за тази възрастова група, както и европейската титла по-рано тази година в Дъблин.

Тийнейджърът от Велинград впоследствие завърши четвърти на 200 метра свободен стил на Световното със само 0.12 секунди пасив спрямо бронзовия медалист от Австралия Андерс Макалпин.

Дир.бг