Люис Хамилтън се изказа остро и поиска "да бъдат взети мерки" след изказване на един от шефовете на "Ред Бул" Хелмут Марко по адрес на пилота Серхио Перес.

Доктор Марко, както е наричан 80-годишният съветник за моторните спортове на суперкомпанията, критикува представянето на мексиканеца, който кара именно за "Ред Бул".

"Липсва му малко концентрация, която имат примерно Макс Верстапен или Себастиан Фетел. Отдавам го на произхода му, южноамериканците са такива...", каза гуруто на шампионите във Формула 1.

Седемкратният първенец Хамилтън, който кара за конкурента "Мерцедес" коментира:

    "Изказвания като това показват, че има пълно неразбиране на идеята за расово и етническо равноправие в спорта ни. И някои хора си мислят, че едно "извинявай" е достатъчно.

    Всичко е ОК и продължаваме. Имаме много работа в борбата с дискриминационните разбирания и схващания във Формула 1, а тази битка я водим вече от доста години."

Марко се извини на Перес за думите си, като обясни, че ги е изпуснал повече на шега.

Всъщност, най-голямата шега в цялата ситуация е, че босът на "Ред Бул" може би не е много добре с географията. Защото не е обяснимо иначе как реши, че един мексиканец спада към категорията "южноамериканци".

Dir.bg