Българското футболно съдийство получи ново международно признание, след като екип от осем родни рефери бе назначен да ръководи двубой от елитния континентален клубен форум - Шампионската лига. Това е исторически пробив за българската съдийска гилдия, тъй като досега двубой от такъв ранг не е поверяван изцяло на толкова многобройна българска бригада.

Главният съдия Георги Кабаков и помощниците му Мартин Маргаритов и Диян Вълков получиха наряд за двубоя между Галатасарай (Турция) и ФК Копенхаген (Дания), който ще се състои в сряда (20 септември) от 19:45 часа на стадион „Али Сами Йен“ в Истанбул. Четвърти рефер на мача ще бъде Георги Гинчев.

Съдийската комисия на УЕФА определи Ивайло Стоянов за VAR съдия, а Драгомир Драганов – за асистент VAR съдия на споменатия двубой. Всички те ще бъдат подпомагани от Валентин Ваклинов и Светлин Велков, които ще са оператори по видео повторенията.

Преди десетина дни ръководената от Кабаков бригада се справи успешно и с европейската квалификация между Украйна и Англия, завършила 1:1 във Вроцлав.

БТА