Женският ни национален отбор по волейбол изигра изключително силен мач, но за съжаление отстъпи с 2:3 гейма от Бразилия.

Двубоят бе трети за момичетата ни от олимпийската квалификация, като драматичната среща завърши при резултат от 13:25, 25:22, 29:27, 21:25, 8:15 в отделните геймове. ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ МАЧА ТУК >>>

След двете поражения с по 0:3 от Белгия и Турция на старта на тази олимпийска квалификация, очакванията бяха младият български тим да запише поредна тежка загуба, при това срещу големия фаворит Бразилия.

Все пак говорим за отборът, който игра финал на последното Световно, както и на Олимпиадата в Токио, но днес родният тим, с няколко тийнейджърки в състава, успя да докара бразилките до тайбрек.

Нищо не предвещаваше тов след края на първия гейм. Той бе спечелен от Бразилия с 25:13 по абсолютно категоричен начин, а след две победи с по 3:0 в първите два мача, изглеждаше, че това ще се случи и днес.

След катастрофалния първи гейм сякаш напрежението от родния тим падна, а момичетата ни заиграха доста уверено, с ясното съзанание, че няма какво да губят срещу тим като Бразилия.

И всичко това даде резултат. Въпреки ранната преднина, България успя да изравни резултата в средата на гейма, но това не смути бразилките, които след това поведоха с 21:16.

От тази позиция сякаш нещата отново бяха загубени, но тук последва изключителната серия на момичетата ни, които от реализираха осем поредни точки и поведоха с 24:21.

А в основата на всичко това бе едно 18-годишно момиче в лицето на Микаела Стоянова, която шокира бразилките със смелите си атаки, а след пропуснатия първи геймбол, България реализира втория шанс за 25:22.

Отличното представяне от момичетата ни продължи и в третия гейм, който бе най-оспорваният в мача.

Дир.бг