Седемкратният европейски клубен шампион Милан завърши 0:0 у дома срещу Нюкасъл на старта на тазгодишното издание на груповата фаза на Шампионска лига.

"Росонерите" започнаха мобилизирано и изиграха силно първо полувреме, в което головите ситуации пред вратата на гостите следваха една след друга. Играчите на Милан искаха да се реваншират пред своите фенове за тежката загуба с 1:5 в градското дерби срещу Интер преди три дни, но малшанс в завършващата фаза им попречи да се оттеглят със солиден аванс още на почивката.

Общо шест удара отправиха миланистите в очертанията на вратата само през първите 20 минути, но мерникът на Оливие Жиру, Рафа Леао и сие не бе прецизен.

През второто полувреме Милан продължи да диктува събитията на терена, но натискът на тима отслабна и така и не се стигна до попадение. Нещо повече - Нюкасъл можеше да измъкне победата в добавеното време, когато Шон Лонгстаф стреля опасно под гредата, но резервният вратар на Милан Марко Спортиело изби в корнер. Спортиело се появи на терена малко преди края, след като титулярният страж Майк Менян се контузи и се наложи да бъде сменен.

В другия ранен мач от първия ден в групите РБ Лайпциг се наложи с 3:1 при гостуването на швейцарския шампион Йънг Бойс.

Германците бяха определяни за фаворит и прогнозите се потвърдиха. Мохамед Симакан откри резултата в 3-а минута за Лайпциг, а Мешак Елия изравни 33-ата. По-настойчивите действия на Лайпциг дадоха резултат  и германският тим стигна до трите точки с голове на Ксавер Шлагер в 73-а минута и на Бенджамин Шешко в добавеното време.

БТА