Барселона размаза белгийския Антверп с 5:0 на старта на груповата фаза на Шампионската лига. Каталунците се забавляваха с три бързи попадения до 22-рата минута, когато интригата тотално бе приключена.

Гостите написаха историята на своя клуб, макар едва ли са искали да го сторят с такъв резултат. Антверп стана шампион и си заслужи мястото в Шампионската лига, където никога не е играл в новия формат на турнира.

Все пак в надпреварата на шампионите този тим е участвал - през сезон 1957-58 г. За Барса вечерта също бе историческа.

За първи път от 27 години този тим игра европейски официален мач на стадион "Олимпийски" на хълма Монтжуик, а не на "Камп Ноу". Арената се ползва, докато върви реконструкцията на дома на Барса.

Предишната, единствена среща на този терен в евротурнирите е в първия кръг на Купата на носителите на Купи през есента на 1996-а, когато с два гола на Феномена Роналдо бие АЕК (Кипър) - 2:0.

Тази вечер друга деветка също влезе в историята. Роберт Левандовски вкара гол и с това вече има 100 в евротурнирите в кариерата си.

Само двама други играчи са над тази кота - Кристиано Роналдо със 145 и Лионел Меси със 132.

В същата група H Порто би с 3:1 украинския Шахтьор като гост, като мачът се игра в Хамбург.

В Париж домакините от ПСЖ дълго се мъчиха срещу Борусия (Дортмунд), въпреки че тотално доминираха в мача. Но се наложи да чакат отсъждане на дузпа в 49-ата минута, а Килиан Мбапе да открие от наказателния удар. Малко по-късно нещата бяха приключени с отлична атака, завършена от Ашраф Хакими за крайното 2:0 в полза на парижани.

В същата група по-рано днес Милан и Нюкасъл завършиха 0:0 на "Сан Сиро".

ВИЖТЕ ДРАМАТА В РИМ С ГОЛА НА ВРАТАРЯ ПРОВЕДЕЛ>>>

Култов завършек имаше мачът Лацио - Атлетико (Мадрид), където гостите водеха с 1:0 до петата минута на добавеното време и се виждаха с победата.

Но вратарят на домакините Иван Проведел се извиси при центриране на отчаянието и заби с глава гол за 1:1 донесъл луда радост на "Олимпико".

В същата група Е:

Фейенорд - Селтик 2:0.

Dir.bg