Лео Меси продължава да е централна фигура в американската Мейджър лига, а интересът към неговия Интер Маями е огромен. Билетите за всички двубои с участието на отбора се разграбват, при това - на далеч по-високи цени от нормалното.

Какво обаче става, когато Меси не играе?

Точно това се случи в последния мач на Интер, който пътува до Атланта без голямата си звезда и логично загуби с 2:5. След двубоя феновете на домакините бурно протестираха срещу това, че са платили повече от солидна цена за билетите, а не са видели Меси.

От Интер обясниха, че здравето на аржентинеца е на първо място и щом той се е оплакал от болежки, е преценено да не пътува с отбора. Това обаче не се понрави на бившия национал на САЩ Алекси Лалас, който призова ръководството на МЛС да вземе мерки.

Лалас настоява Интер Маями да дава своевременно информация дали Меси ще играе в конкретен мач, за да не се подвеждат запалянковците. И ако това не се спази, да има санкции.

    "Случилото се е измама. МЛС и Интер използваха Меси като реклама и надуха здраво цените на билетите. Хората плащат за нещо и е нормално да са разочаровани, когато не го получават. Настоявам да се вземат мерки и от Интер да съобщават навреме в кой мач Меси ще играе. Важно е за медиите и за феновете. И направете така, че Интер да стигне до плейофите, в противен случай интересът ще спадне сериозно", призова Лалас.

Разбира се, няма как федерацията да задължи отбор да разкрива дни преди това дали някой играч, пък бил той и Меси, ще играе.

Но явно в САЩ продължават да имат странни разбирания за начина, по който футболът функционира...

Дир.бг