Дербито на първия кръг в Шампионската лига бе в Мюнхен и определено не разочарова. На "Алианц Арена" Байерн (Мюнхен) и Манчестър Юнайтед изиграха интригуващ мач, завършил с победа с 4:3 за домакините, както и с дебютен гол за Хари Кейн в Шампионската лига с екипа на германския шампион.

Капитанът на Англия бе точен от дузпа, а защитата на гостите така и не успя да се справи с неуморните Мусиала, Сане и Гнабри, които бяха в основата на първите три точки на своя отбор през сезона в турнира. За Байерн това бе пета победа в дванадесет двубоя срещу този съперник, като равенствата са три, а английските успехи - два.

Гостите изглеждаха уверени и преди да са минали пет минути футбол застрашиха вратата на Свен Улрайх, на когото му се наложи да спасява удар на Кристиан Ериксен.

След четвърт час игра обаче Байерн започва да намира обичайния си ритъм и постепенно да премества играта в противниковата половина, поемайки инициативата. Джамал Мусиала бе изключително активен в предни позиции, а не и без помощта на Андре Онана баварците откриха резултата.

Това се случи в 28-ата минута, когато Лерой Сане разигра двойно подаване с Хари Кейн, след което с удар по земя вкара, като вина определено имаше и Онана, който не успя да избие топката, а я прати в мрежата си - 1:0. Само пет минути след това преднината на Байерн вече бе 2:0, а този път точен бе Серж Гнабри. Мусиала проби отляво, с известна доза късмет преодоля защитника си и подаде към Гнабри, за когото нямаше проблем да удвои. За крилото това бе седми гол в последните му шест мача срещу английски тимове в Шампионската лига.

Юнайтед получава два или повече гола в пет последователни мача за първи път от 2001 година насам.

Англичаните опитаха да отговорят, но нямаше кой да засече центриране на Регилон след хубав пробив - испанецът подаде към далечната греда, ала там липсваше негов съотборник, който да засече топката на празна врата.

Сане се размина с втори гол в последната минута на първото полувреме, когато с фалцов диагонален удар прати топката встрани от дясната греда.

Второто полувреме стартира повече от обещаващо - с по един гол във всяка врата след по-малко от 10 минути игра. Първо Расмус Хойлунд намали след хубав пас на Рашфорд, реализирайки между двама за 2:1 в 49-ата минута. Само три по-късно обаче Байерн получи дузпа след игра с ръка на Ериксен, която бе потвърдена от ВАР, а Кейн бе безкомпромисен от 11 метра - 3:1 след 53 минути. За деветката това бе попадение №22 в надпреварата.

В следващата атака Мусиала мина като на парад през отбраната на гостите и подаде към Гнабри, който пък нацели греда. Футболистите на Байерн, които бяха без наказания си треньор Томас Тухел в този мач, използваха всяка възможност да тестват бдителността на Онана от всякакви позиции. Мусиала и Гнабри бяха сменени от Коман и Чупо-Мотинг, за да оберат овациите на феновете. Именно Чупо Мотинг стреля опасно в 78-ата минута, но този път Онана се прояви отлично. Баварците вече видимо се забавляваха, създавайки опасности пред вратата на гостите с изумителна лекота.

Отпускане в редиците им обаче им коства и още един гол във вратата на Улрайх - дело на Каземиро в 88-ата минута, когато от наглед неособено опасна ситуация бразилецът се оказа на няколко метра от вратаря и почти легнал прати топката в мрежата за 3:2.

Томас Мюлер нацели греда в първата минута на продължението, а секунди след това младата надежда Матис Тел уби интригата в мача с попадение за 4:2.

В 95-ата минута Каземиро засече с глава центриране на Бруно Фернандеш от свободен удар за крайния резултат 4:3.

Dir.bg