Шестте години прекъсване, в които Арсенал не бе в Шампионската лига, най-сетне приключиха. А футболистите на Микел Артета възнаградиха феновете си с убедителна победа след дългото чакане, печелейки с 4:0 срещу гостуващия ПСВ Айндховен.

Букайо Сака зарадва феновете в Лондон с ранен гол - 1:0 след диагонален изстрел след само осем минути футбол.

Нидерландците опитаха да отговорят мигновено, като претендираха за дузпа, но ВАР показа, че Зинченко не е нарушил правилата.

В 20-ата минута Сака асистира към Леандро Тросар, който завърши скоростна английска атака с прецизен удар от границата на наказателното поле за 2:0.

Попаденията на Сака и Тросар пък означават, че за първи път в историята двама играчи на столичани бележат в дебюта си за клуба в Шампионската лига.

До почивката авансът на "артилеристите" набъбна до 3:0, като последователността се задържа. Предишният голмайстор асистира за следващия гол, като в случая Тросар центрира към Габриел Жезус, а той с шут към далечния ъгъл не сбърка.

След наситеното на попадения първо полувреме, през второто имаше затишие, което продължи 25 минути.

Капитанът Йодегор също се поздрави с гол, след като с изстрел от дъгата на наказателното поле направи резултата 4:0 при оставащи 20 минути до края на мача.

В другия мач от тази група Севиля и Ланс си поделиха точките след 1:1 на "Рамон Санчес Писхуан" в Андалусия.

Лукас Окампос зарадва властелина на Лига Европа с гол за 1:0 в 9-ата минута, но само четвърт час по-късно французите върнаха попадението чрез Анжело Фюлжени за 1:1 и така заслужи равенството в сряда вечер.

Останалите резултати от вечерта:

Група "А": Галатасарай - Копенхаген 2:2, Байерн (Мюнхен) - Манчестър Юнайтед 4:3

Група "С": Реал (Мадрид) - Унион (Берлин) 1:0, Брага - Наполи 1:2

Група "D": Бенфика - РБ (Залцбург) 0:2, Реал Сосиедад - Интер 1:1

Дир.бг