България претърпя спад с едно място и вече е футболна сила №78 в света.

Очакван развой на събитията предвид факта, че в последната пауза за националните тимове, България претърпя две поражения.

Първото бе с 0:1 от Иран в контрола, а второто с 1:2 от Черна гора в мач от европейските квалификации.

Така отборът ни продължава да затъва в класацията, а последният изпреварил ни екзотичен отбор е този на Хондурас, който е с място пред нас.

От доста месеци пред нас са вече тимове като Оман, Кабо Верде, Ел Салвадор, Узбекистан, Ирак, Ямайка, Буркина Фасо и Демократична Република Конго.

Сред европейските страни България е на 37-о място, което също не е особено позитивен знак предвид факта, че асоциации на Стария континент са общо 55.

От Балканите зад нас е единствено Косово със 111-ото си място, а от съперниците ни в квалификационната група зад нас е само Литва - №143 в света.

Иначе топ 10 на света изглежда по следния начин: 1. Аржентина, 2. Франция, 3. Бразилия, 4. Англия, 5. Белгия, 6. Хърватия, 7. Нидерландия, 8. Португалия, 9. Италия, 10. Испания.

Отборът на Иран, който ни победи с 1:0 в контрола е №21 и на второ място сред азиатските тимове. А от съперниците ни в квалификациите най-предно класирани са сърбите - №28, докато Унгария е №32.

Дир.бг