Снощната победа на Ливърпул с 3:1 при гостуването на австрийския ЛАСК в Линц в първия кръг на Група E на Лига Европа бе под юбилейния №50 за мениджъра на мърсисайдци Юрген Клоп в континенталните клубни турнири.

Така германецът вече е рекордьор по този показател сред треньорите, водили английския гранд.

„Ако запиша и 50 победи след груповата фаза, тогава може би наистина ще съм №1 в историята на Ливърпул, но и всеки би намразил този факт. Ние се класираме често на финали в Европа, но не печелим винаги. А и сега има много повече мачове в турнирите, отколкото преди“, заяви Клоп.

Неговият отбор за трети пореден път направи обрат като гост този сезон във всички първенства и турнири. Ливърпул изоставаше с 0:1 след първото полувреме, но стигна до крайния успех подобно на шампионатните си мачове в Нюкасъл и Уулвърхямптън. Обрат мърсисайдци направиха и за победата над Борнемут на „Анфийлд“ в английската Висша лига.

„През първото полувреме ЛАСК имаше един удар във вратата и вкара гол. Ние на свой ред създадохме две добри ситуации. Но момчетата бяха потиснати. Това е човешко, но от подобно смущение няма смисъл. Победата ни дойде трудно, но е заслужена“, добави мениджърът на Ливърпул.

БТА