Намиращият се в дъното на Серия А отбор на Салернитана се пребори за точката на свой терен и завърши 1:1 с отлично представящия се новак Фрозиноне. За Салернитана това е трето равенство в пет мача и с 3 точки остават в зоната на изпадащите.

Фрозиноне пък има вече 8 и изпревари Наполи и Фиорентина, изкачвайки се до 5-о място. За тях това е и четвърти мач без поражение. На върха е Интер с 12 от четири победи.

Симоне Романьоли откри резултата в полза на шампионите на Серия Б в 12-ата минута, а в 52-ата с гол за домакините Джоване Кабрал възстанови равенството. Но Фрозиноне се ориентира много по-добре на стадио Ареки в Салерно и в първите 10 минути буквално не даде на домакините да си поемат дъх. Въпреки това единственото минаване на центъра беше на Кабрал, който стреля малко отчаяно от ляво от малък ъгъл. Топката се отби в страничната греда и излезе в аут.

В 12-ата минута Фрозиноне спечели корнер. Той беше изпълнен чудесно от Рикардо Маркица и пресрещнат перфектно от Романьоли, който се скочи най-високо в наказателното поле, за да насочи удара си с глава към вратата.

На домакините им отне доста време, за да се ориентират в обстановката. Постепенно те вдигнаха оборотите, но едва не бяха наказани преди края на полувремето. Преотстъпеният от Ювентус аржентинец Матиас Суле стреля опасно, но ударът беше спасен от мексиканския национален вратар Гийермо Очоа.

Началото на второто полувреме беше щастливо за домакините. И пак след корнер стана 1:1. Антонио Кандрева завъртя дълбоко към далечната греда, където Кабрал успя да свали и с второ докосване прокара топката покрай Стефано Турати. Кандрева създаде още един шанс за Салернитана да излезе напред пет минути по-късно. Пасът беше за Джулио Маджоре, но 25-годишният играч не успя да прекара топката покрай близката греда. До края на мача и двата отбора вложиха доста усилия, за да блокират средната зона, опитваха при всяка възможност да търсят възможности за стрелба, но повече голове не паднаха.

БТА