Атлетико е господарят на испанската столица Мадрид, след паметен успех в дербито срещу градския съперник Реал с 3:1.

Двата тима сътвориха истинско шоу на "Уанда Метрополитано", в което ефективността и убийствените контраатаки на "дюшекчиите" се оказаха смъртоносното оръжие, свалило Реал от върха в Ла Лига.

Преди началото на кръга именно Кралете оглавяваха таблицата с перфектния актив от пет победи в пет мача, но след днешното болезнено поражение в дербито, ще останат на третото място, с точка изоставане от каталунските Барселона и Жирона.

А каузата на Реал изглеждаше обречена още преди да са изтекли 20 минути игра, защото именно толкова бяха нужни на Атлетико да поведе с 2:0, а също така да създаде още няколко опасности.

Алваро Мората вкара първия си гол срещу родния Реал в Ла Лига още в четвъртата минута, преди малко по-късно Антоан Гризман да удвои с глава.

Начало, което Чоло Симеоне едва ли си е представял и в най-оптимистичния сценарий в главата си.

Но Реал неслучайно бе отбор с перфектен актив както в Ла Лига, така и с победа в Шампиоснка лига. Кралете реагираха светкавично и коренно промениха играта си, което даде резултат.

Тони Кроос намали от дистанция, като до края на полувремето на няколко пъти Кралете бяха близо до изравняване.

Почивката дойде при резултат 2:1, а с оглед играта изглеждаше, че по-скоро ще видим изравняване през второто полувреме, отколкото нова фиеста в "червено-бяло".

Но началото на първото полувреме се повтори. Секунди след началото Алваро Мората с глава отново вкара, а това означаваше 3:1.

Резултат, който въпреки опитите на Реал и опасните удари, повечето от които от дистанция, се оказа краен и така Атлетико постигна едва втория си успех над Реал в Ла Лига в последните 16 мача.

Дир.бг