Година след оттеглянето си от тениса, което се случи по доста емоционален начин на "Laver Cup", Роджър Федерер отново бе част от турнира, но този път не като играч на корта.

В елегантен костюм той бе най-специалният гост на турнира, а в специално интервю Маестрото призна, че животът след тениса не е толкова лош, колкото е очаквал.

    "Вероятно всеки обича да е център на вниманието, но тези дни за мен отминаха. Вече харесвам друг тип живо.

    Естествено, че ми липсват феновете, пълните кортове, спасените точки за пробив и победите. Липсва ми и онази приятна болка и умора от тренировките. Обичах всеки момент, докато бях състезател, но оставих всичко в миналото.

    Сег честно казано съм професионален шофьор. Возя децата си навсякъде, където заповядат. Общо взето това запълва огромна част от ежедневието ми", сподели той.

Именно Роджър Федерер бе сред главните виновници "Laver Cup" да започне да се провежда през 2017-а, като швейцарецът обясни мотивите си зад това начинание.

    "Изключително важна е връзката между поколенията. На такъв турнир имаме треньори като Бьорн Борг, Джон Макенроу, Джим Къриър, Тим Хенман и други. Те са част от шоуто по един или друг начин, а това е чудесно.

    Хареса ми идеята да съберем най-добрите настоящи играчи и тези от миналото. По време на турнира си в постоянен контакт с тях и има много какво да научиш.

    Поне аз съм човек, който винаги се е опитвал да учи максимално много неща. На абсолютно всяка тренировка съм питал треньорите си сега защо правим това упражнение, каква е идеята и какво целим. "Laver Cup" дава страхотен опит на младите, а аз спокойно мога да кажа, че участията ми турнира бяха сред най-забавните дни от моята кариера", сподели Федерер.

Дир.бг