Барселона се оказа част от разследване за нерегламентирани действия в испанския футбол. Каталунският гранд в последните години постоянно е в окото на бурята, стане ли дума за проблеми извън терена, а сега попадна в мащабна акция, свързана с корупция спрямо съдии, предаде агенция "Ройтерс".

Така в страната се очертава пореден нов скандал, след като така или иначе местната федерация вече имаше предостатъчно главоболия заради действията на Луис Рубиалес, който подаде оставка заради целувката с Джени Ермосо след финала на световното първенство за жени.

Полиция е претърсила офисите на федерацията в Мадрид по-рано днес, а информацията идва от съда в Барселона, откъдето съобщават за възможна "систематична корупция" в местното съдийство.

Футболен клуб Барселона попада като заподозрян вече официално, след като по-рано този месец съдия Хоакин Агире Лопес заяви, че каталунците може да са се облагодетелствали от действията на реферите след подкупи.

През март тази година се разгоря случаят "Негрейра" - тогава стана ясно, че в продължение на 17 години Хосе Мария Енрикес Негрейра, който бе вицепрезидент на местното съдийство в продължение на 25 години, е получил повече от 7 милиона евро като плащания в рамките на 17 години. Парите са отивали към негови фирми.

Тогава Барса отрече каквото и да е, като от клуба заявиха, че са плащали на външен консултант, който да ги снабдява с "технически доклади за професионалното съдийство" - практика, разпространена сред професионалните футболни отбори.

Сега обаче се оказва, че "блаугранас" са изправени пред поредния си проблем и тепърва ще стане ясно дали имат вина или не.

Dir.bg