Григор Димитров записа една от най-сладките си победи в кариерата, в която вече има 402 успеха на ниво ATP.

Малко от тях са идвали по такъв начин като този в Пекин тази сутрин, когато бе победен Макензи Макдоналд на старта на турнира от категория ATP 500.

Първата ни ракета спечели с 2:6, 7:6, 6:1 за малко повече от два часа в мач, който изглеждаше безвъзвратно загубен за българина.

Световният №39 игра много силно в първия сет и го спечели с 6:2 само за 37 минути, а Григор изглеждаше далеч от това, което показа в Чънду през миналата седмица.

Там стигна полуфинал, но на втория, по-силен китайски турнир, сякаш бе орисан да отпадне рано.

Особено, след като във втория сет резултатът стана 1:5 за американеца с два пробива. Победата му изглеждаше формалност, а Григор сервира и направи 2:5, след което съперникът му имаше не една, а две възможности да завърши срещата на свое подаване.

Дори езикът на тялото на нашия играч не подсказваше, че има сили за обрат. А и такъв обрат в тениса се вижда рядко - от 1:5...

Димитров обаче заигра съвсем различно и обърна нещата с още четири поредни гейма в своя полза - 6:5. Той чакаше грешки на съперника и не търсеше директни уинъри, както опитваше да го направи в целия първи сет.

И Макензи започна да бърка. При 5:6, той вече бе опрян до стената, сервира и вкара сета в тайбрек.

Там пак водеше с минипробив, но при 4-3 отново срещна променен Гришо от другата страна на мрежата - миниобрат в обрата, довел до 7-4 и сетовете бяха изравнени.

Третата част започна с пробив за българина, който летеше на крилете на ентусиазма от спасения по чудотворен начин мач.

А и американецът имаше физически проблем, който се появи или в края на тайбрека, или в началото на сет №3. Оказаха му помощ, а след това вече на корта имаше само един доминиращ играч.

Григор проби още два пъти, затвори мача и продължава напред в Пекин, където ще срещне датчанина Холгер Руне.

Дир.бг