Тотнъм победи Ливърпул с 2:1 в луд мач от , за който дълго ще се говори. Не само заради драматичния развой с победен гол в 96 минута, но и заради огромен гаф.

Още в 26 минута мърсисайдци останаха с човек по-малко заради спорен директен червен картон за Къртис Джоунс. Първоначално реферът показа жълт, но след консултация с VAR промени решението си.

За да дойде най-спорната ситуация в шампионата от началото на сезона. Макар и с човек по-малко, Ливърпул стигна до гол чрез Луис Диас, но страничният съдия вдигна флага за засада и попадението бе отменено.

По традиция последната дума трябваше да има VAR, който обаче се произнесе, без да начертае задължителните в такъв случай линии, които да покажат дали съдията е прав.

Официалното обяснение до края на мача така и не последва, което разбуни сериозно духовете в Англия. Още повече, че телевизионните повторения показаха, че голът на Ливърпул е редовен.


През първата част Хюн-Мн Сон откри резултата в 36-ата минута, а Коди Гакпо изравни в добавеното време. При отбелязването на попадението нидерландецът се контузи и напусна принудително терена, а прогнозите са за тежка травма - скъсани кръстни връзки в коляното.


През втората част в 69 минута Ливърпул остана с двама човека по-малко на терена, след като реферът изгони и влезлият като резерва Диого Жота. Гостите минаха в глуха защита, но крепостта им падна в 96 минута, когато Матип си отбеляза драматичен автогол.


Така Тотнъм спечели първи мач срещу Ливърпул в последните 13 двубоя и излезе на второ място в класирането.

Тимът на Юрген Клоп пък пропусна да оглави класирането и е четвърти с 16 точки, Тотнъм и Арсенал имат по 17, а с 18 лидер остава Манчестър Сити, въпреки че днес шампионите допуснаха загуба с 1:2 от Улвърхемптън.

Дир.бг