ригор Димитров постигна нова важна победа на турнира от АТП 500 сериите в Пекин, след като надви четвъртия в световната ранглиста Холгер Руне - 6:3, 7:5 .

Мачът продължи час и 33 минути.

Българският тенисист игра на много високо ниво и не даде много шансове на по-младия си съперник. Димитров се класира за четвъртфиналите в надпреварата, където ще срещне друг водещ тенисист - Яник Синер, който е №6 в света.

Това беше едва втори мач между Димитров и 20-годишният датчанин. В първата им среща на "Уимбълдън" тази година Руне успя да спечели.

Победата е 34-та в кариерата на Димитров над тенисист от Топ 10 на ранглистата. Само през 2023 г. българинът печели за четвърти път срещу играч от първите десет, което е най-доброто му постижение от 2017 г.

Димитров започна ударно, като бързо поведе с 4:0 и два пробива. Българинът обаче допусна лек спад, като позволи на Руне да спечели три поредни гейма, като записа и един пробив. Бившият №3 в света обаче се стабилизира и спечели още веднъж подаването на Руне, което се случи в края на сета, за да го затвори с 6:3.

Втората част беше по-оспорвана, като решителният пробив дойде в самия край. Димитров отново имаше инициаитва, но не успя да запише точки в някои решителни моменти. При 6:5 в своя полза Димитров поведе с 40:0 при сервис на Руне. Датчанинът спаси първите два мачбола, но след това капитулира.

dnevnik.bg