Григор Димитров отпадна от турнира от сериите АТП 500 в Пекин след загуба срещу Яник Синер - 4:6, 6:3, 2:6. Двубоят между българина и шестия в световната ранглиста беше много оспорван и продължи 2 часа и 32 минути.

Димитров и италианецът играха за трети път. Дотук двамата имаха по една победа, като българинът беше спечелил през 2020 г. на "Мастърс" турнира в Рим. Синер надви Димитров на мастърса в Маями през 2023 г. в два сета.

С втората си победа над Димитров Синер си осигури среща с лидера в схемата Карлос Алкарас.

Димитров ще вземе 65 точки за достигането до четвъртфинал. Той затвърждава доброто си представяне в края на сезона, след като в предишния турнир от АТП 250 в Чънди игра полуфинал.

Мачът започна с пробив, като Синер спечели подаването на Димитров. Италианецът извлече предимство и до края на първия сет беше много сигурен, като допусна само две точки за пробив, които обаче защити. За 50 минути шестият в ранглистата затвори първата част с 6:4.

Последва оспорван втори сет, в който равенството се задържа до 3:3. След това Димитров прояви характер, за да отрази четири възможности за пробив в седмия гейм, повеждайки с 4:3. Още при следващото подаване на Синер той успя да пробие и след това увеличи серията си до три поредни гейма, за да изравни и резултата в сетовете.

Въпреки силната втора част Димитров допусна срив още в началото на третия сет. Той беше пробит във втория гейм, а Синер се откъсна с 3:0.

След това всеки един гейм беше продължителен. Димитров пропусна два отлични шанса да върне пробива, но не съумя да притисне италианеца. Вместо това при 2:5 Димитров беше пробит още веднъж, при това на нула.

По-рано през деня беше изтеглен и жребият за "Мастърс" турнира в Шанхай, който започва непосредствено след надпреварата в Пекин.

Димитров е 18-и в схемата и почива в първия кръг като поставен. Във втория той ще срещне победителя от мача на Роберто Карбайес Баена и Александър Вукич. Българинът обаче е в четвъртината на Карлос Алкарас, като може да се изправи срещу испанеца в четвърти кръг.

В горната половина на схемата с Димитров и Алкарас са още Стефанос Циципас, Тейлър Фриц и Андрей Рубльов. В долната част пък водач е Даниил Медведев.

Дир.бг