Ливърпул" поиска Бордът на футболните съдии в Англия (PGMOL) да разпространи записа от разговорите между реферите за отменения гол на Луис Диас по време на мача с "Тотнъм", съобщават Би Би Си и "Скай Спортс".

Съдиите, отговарящи за системата за видеоповторения (VAR), не се намесиха при погрешно отменения гол. Впоследствие PGMOL призна, че попадението е бил редовно и уточни, че става въпрос за "значителна човешка грешка".

Искането от "Ливърпул" за записа от разговора идва ден, след като червените излязоха с позиция, в която казват, че обяснението на борда е "неприемливо" и че "спортната почтеност е била подкопана". Клубът призова за пълна прозрачност, а ръководството уточни, че "ще проучи всички възможни опции предвид ясната нужда от решение".

След мача беше обяснено, че двамата съдии, отговарящи за VAR - Дарън Ингланд и Дан Куук, не са се намесили, тъй като са смятали, че голът е бил признат, а не отменен. Резултатът беше 0:0 в този момент от мача, а "Ливърпул" завърши срещата с девет души.

Висшата лига разпространи шест аудио записа от VAR за спорни ситуации.

По-рано днес "Ливърпул" подаде жалба и срещу червения картон на Къртис Джоунс. Той беше изгонен в 26-ата минута за нарушение срещу Ив Бисума. Първоначално главният съдия Саймън Хупър даде жълт картон, но след намесата на VAR промени решението си и показа червен.

Дневник