Шансовете на България да играе на Олимпиадата в Париж са все по-малки. Волейболните ни национали допуснаха втора поредна загуба, отстъпвайки с 0:3 на бронзовте медалисти от последните олимпийски игри - Аржентина. Играчите на Пламен Константинов загубиха след 25:27, 21:25 и 29:31, като така вече са с баланс 1-2.

Разбира се, шансовете все още ги има, но те минават през четири победи в оставащите четири мача, както и благоприятен развой на останалите двубой в групата ни.

20 точки на Цветан Соколов не стигнаха за България, като капитанът ни бе най-резултатен в целия мач. Мартин Атанасов добави 9, а Александър Николов, Алекс Грозданов и Аспарух Аспарухов реализираха по 7.

Силна игра на българите им предостави лидерската позиция през почти целия първи гейм, като малки преди неговия край преднината им бе 20:17, но финален щурм на аржентинците ги изведе напред с 23:24. Неуспешно видео оспорване на Пламен Константинов при 25:26 доведе и до край на тази част - 25:27, след като преди това имахме геймбол при 25:24.

Равностойно начало прерасна в българска преднина от 15:13 във втория гейм, но южноамериканците пак се вдигнаха и пак спечелиха - 21:25.

В третата част нашите играха най-силно и стигнаха до втори геймбол в мача, след този в първия гейм, но също както и тогава - не успяха да го материализират при 27:26 в своя полза, а след това отстъпиха с 29:31.

Утре на България предстои двубой с Нидерландия.

Дир.бг