Ден, след като отпрати Григор Димитров от турнира в Пекин, Яник Синер постигна победа и срещу новото чудо на тениса - Карлос Алкарас.

И е спорно дали мачът в понеделник срещу първата ракета на България не се оказа по-сложен за рижавия италианец. Гришо го вкара в трисетова битка, докато Карлитос днес сякаш се предаде след оспорван, но загубен от него първи сет - 6:7, 1:6.

Не само, че Яник бе човекът, който играеше по-добрия тенис и бе по-прецизен, но се видя и нещо, което рядко сме очаквали да забележим. Той превъзхождаше Алкарас в мотивацията и желанието.

И не е случайно, че вече води в баланса на преките им двубои с 4-3 победи.

Тяхното съперничество вероятно ще е едно от тези, които ще формират битката на върха в следващите години в тениса. Говорим за играчите на бъдещето, казано образно - Синер е на 22 г., а Карлитос - все още само на 20.

Испанецът излетя на старта и проби веднага, но последва луд първи сет, в който пробивите се оказаха 2-2. В тайбрека Алкарас сбърка важни топки с прибързани действия, а насреща имаше спокоен и уверен съперник. И със 7-5 в тайбрека сетът отиде на сметката на италианеца.

Вторият бе разправа с три пробива и 6:1, като в края му испанецът сякаш нямаше психически и физически сили за съпротива.

На финала в сряда от 14:30 ч (ще се предава пряко по MAX Sport 1 HD) Синер ще се изправи срещу Даниил Медведев.

Дир.бг