Реал Мадрид спечели зрелищно гостуване на Наполи в Шампионската лига с 3:2 и показа, че на този стадион - считан за един от най-негостоприемните в Европа, няма проблеми.

Това бе трета визита на "краля" на турнира край Везувий, като победите са две, а ремито едно, но във всеки от предходните случаи Реал е продължавал напред.

Сега не ставаше дума за елиминации, а за мач от група С в Шампионската лига, започнал вихрено за шампионите на Италия. Наполи поведе с гол на Лео Остигор в 19-ата минута, за да накара стадион "Диего Армандо Марадона" да изригне.

Но отговорът бе в стил "Реал" - Винисиус Жуниор вкара първия си гол след завръщането от принудителната пауза с травма в 27-ата минута.

А в 34-ата Джуд Белингам навърза няколко съперници, мина с топката 35 метра, и реализира поредното си попадение, което не оставя съмнение, че гледаме един от суперталантите на световната игра. 1:2 за някакви си седем минути.

Наполи, разбира се, не се предаде.

Насърчаван от тълпата луди тифози по трибуните, тимът се хвърли в атака и стигна до дузпа в 54-ата минута. Пьотр Желински реализира за 2:2, а нататък започна най-красивата част от спектакъла.

И двата тима търсеха победата, имаха ситуации, изпускаха...

В 78-ата минута Федерико Валверде изстреля снаряд, който срещна напречната греда, върна се и от гърба на вратаря Мерет влетя в мрежата - 2:3 за Реал.

Испанският колос издържа до края и вече е с 6 точки на старта на битките в груповата фаза. Наполи е с три.

В същата група по-рано днес:

Унион (Берлин) - Брага 2:3. Германците имат 0 точки, а португалците - три.

Dir.bg