Сезонът на Манчестър Юнайтед върви от много труден към кошмарен, след като в началото на октомври грандът на английския футбол има вече ШЕСТ загуби във всички турнири. По-притеснителното е, че след изненадващото домакинско 2:3 срещу Галатасарай, "червените дяволи" остават с нула точки в група А, където са последни с две поражения от два двубоя.

А Юнайтед стартира силно и поведе срещу турците на "Олд Трафорд", като Расмус Хьойлунд откри в 17-ата минута. Но свой отвърна на удара - Вилфрид Заха вкара за гостите, а той изкара неуспешен период именно при "дяволите" преди време. При неговия гол вратарят на домакините Андре Онана не се намеси особено убедително, но това изглежда вече не е новина.

Пак Хьойлунд даде аванс на Юнайтед в 67-ата минута, след като Давинсон Санчес се подхлъзна комично и го остави да тича сам от центъра срещу вратаря на Галатасарай. Но късметът на "дяволите" свърши някъде тук.

Онана опита всичко да върне гостите в мача, а в 71-вата това се случи - Керем Актуркоклу изравни отново за 2:2. Но за камерунския страж на Юнайтед това не бе краят на трагикомичната вечер. Негов безумен пас бе пресечен, а Каземиро се принуди да спъне откъсналия се сам Дрис Мертенс, който несъмнено щеше да вкара. Дузпа и червен картон за бразилеца.

Мауро Икарди обаче пропусна от 11 метра и стадионът повярва, че нищо не е загубено. 2:2, оставащи 10 минути... Нищо, че отборът е с 10 души.

Но само две минути по-късно Икарди вкара и обрече Юнайтед на шестата му загуба за сезона.

В група А Байерн остава убедително на върха с 6 точки, след като обърна резултата при гостуването си в Копенхаген - 2:1 от 0:1. Лерагер даде аванс на домакините но Джамал Мусиала и Матис Тел дадоха победата на баварците, които удължиха серията си без загуба в груповата фаза на Шампионската лига на 36 мача. Тя продължава вече шест години.

Байерн води с 6 т., Галатасарай има 4, Копенхаген е с 1, а Юнайтед - с 0.

В група В Ланс хвърли бомбата и удари Арсенал с 2:1, за да нанесе първо поражение за сезона на отбора на Микел Артета. Френският тим изостана рано с попадение на Габриел Жезус, но голове на Томасон и Уахи донесоха обрата.

Другата среща от групата бе не по-малко зрелищна, като ПСВ и Севиля направиха 2:2.

В класирането:

Ланс е с 4 т., Арсенал има 3, Севиля е с 2, а ПСВ има една точка.

В група D гол на Маркис Тюрам стигна за Интер - 1:0 у дома срещу Бенфика. В сблъсъка на еврошампиони от историята на турнира, италианците измъкнаха максимума и са вече с 4 т. в групата. Толкова има и Реал Сосиедад, австрийският Залцбург е с 3, а Бенфика няма точка.

В група С:

Наполи - Реал Мадрид 2:3

Унион (Берлин) - Брага 2:3.

Dir.bg