Атлетико Мадрид продължава да радва феновете си с фантастични изяви. След 3 поредни победи в испанския шампионат, тимът на Диего Симеоне записа и четвърта - този път в Шампионската лига.

"Дюшекчиите" показаха класа и стигнаха до втори обрат само в рамките на 4 дни, след като в неделя успяха да спечелят с 3:2 срещу Кадис.

Този резултат се повтори и срещу Фейенорд, на два пъти нидерландците повеждаха в резултата, но в крайна сметка испанският гранд оцеля.

В герои за Атлетико се превърнаха "обичайните заподозрени" - Алваро Мората и Антоан Гризман. Батериите АА, както ги наричат испанските медии, отново бяха неудържими в атака - французинът заби един гол след красиво изпълнение на задна ножица, а испанецът добави още два.

Победата изкачи Атлетико временно на първата позиция в група E с 4 точки, докато Фейенорд е на второто място с 3 пункта преди изиграването на мача между Селтик и Лацио. Следващият двубой за "дюшекчиите" в турнира е гостуване на Селтик, докато нидерландците ще приемат Лацио.

В другия ранен мач от вечерта също имаше голова фиеста. Украинският Шахтьор успя да спечели с 3:2 при визитата си в Белгия на Антверпен. Домакините поведоха с 2:0, но гостите успяха да стигнат до успеха с обрат.

Двубоят завърши по драматичен начин, след като Антверпен получи дузпа в 96 минута. Зад топката застана Тоби Алдервейрелд, който обаче стреля в аут и така Шахтьор измъкна победата.

Така украинците се изравняват с Барселона и Порто с 3 точки във временното класиране преди мача между двата тима, а белгийците остават с 0 точки.

Дир.бг