Изключителни сблъсъци по традиция предложи вечерта в Шампионската лига.

Безспорно най-горещо беше в мача между Нюкасъл и ПСЖ, които са собственост съответно на милиардери от Саудитска Арабия и Катар.

Английският тим унищожи с 4:1 далеч по-именития си съперник и даде заявка, че няма да бъде в ролята на боксова круша в сочената от мнозина Група на смъртта, в която са още Борусия Дортмунд и Милан.

"Свраките" не оставиха съмнения в превъзходството си и вдигнаха на крака препълнените трибуни в 17 минута, когато Мигел Алмирон вкара хубав гол.

Дан Бърн удвои, а Шон Лонгстаф в 50-ата направи резултата класически.

Силите на ПСЖ, въпреки че играха в атака със звездното си трио Мбапе-Муани-Дембеле, стигнаха само за почетен гол на Люка Ернандес, преди в самия край на мача Фабиан Шер да вкара четвърти гол.

В другия мач Борусия и Милан разочароваха феновете, като завършиха 0:0. Така двата тима все още са без отбелязан гол в Шампионската лига за този сезон и логично заемат третото и четвъртото място в Група F.

Лидер е Нюкасъл с 4 точки, а ПСЖ остана втори с 3.

Горещо беше и в Група G, където еврошампионът Манчестър Сити имаше нужда от късен обрат, за да продължи с пълен акив. Тимът на Гуардиола измъкна трите точки при визитата си на РБ Лайпциг след победа с 3:1, но без голямата звезда в атака Ерлинг Холанд да се разпише. Попаденията бяха дело на Фодън, Алварес и Деку.

В другия мач от групата сръбският Цървена звезда успя да се спаси от загуба с късен изравнителен гол в домакинството си на швейцарския Йънг Бойс за крайното 2:2. С тази точка двата тима остават на трето и четвърто място, лидер с 6 точки е Сити, а втори с 3 е РБ Лайпциг.

Като разочарование за неутралните фенове може да се определи и двубоят между Порто и Барселона от Група Н. Без да блестят, каталунците измъкнаха победата с 1:0, но загубиха заради контузия голямата си звезда в атака Роберт Левандовски. Порто пък може да съжалява, че не стигна поне до точката, но VAR отмени дузпа за домакините, а и техен гол не бе зачетен заради засада.

В класирането Барса е лидер с 6 точки, с по 3 са Порто и Шахтьор, а на дъното с 0 остава Порто.

В последния двубой от вечерта пък Лацио спечели драматична победа с 2:1 при визитата си в Шотландия на Селтик, като вкара победния гол чак дълбоко в продължението на мача. С успеха римляните излязоха на второ място с 4 точки - колкото има и Атлетико Мадрид, следват Фейенорд с 3 и Селтик с 0.

Група E

Атлетико Мадрид - Фейенорд 3:2

Селтик - Лацио 1:2

Група F

Борусия Дортмунд - Милан 0:0

Нюкасъл - Пари Сен Жермен 4:1

Група G

Цървена звезда - Йънг Бойс 2:2

РБ Лайпциг - Манчестър Сити 1:3

Група H

Антверпен - Шахтьор Донецк 2:3

Порто - Барселона 0:1

Dir.bg