Ливърпул направи втора поредна грешка във Висшата лига, завършвайки наравно 2:2 в гостуването си на Брайтън.

Така след драматичното поражение от Тотнъм, белязано от редица скандали, мърсисайдци отново не успяха да победят, а разочарованието пак дойде в края на мача.

10 минути преди да изтече редовното време, Брайтън изпълни пряк свободен удар, а ниското центриране премина покрай четирима бранители в червени екипи, за да бъде засечено от Люис Дънк във вратата.

Гол, който донесе точката за Брайтън, а тя не бе никак незаслужена.

Двата тима изиграха силен мач и имаха своите шансове да стигнат до успеха, но в крайна сметка сякаш ремито бе най-логичният изход от срещата.

Брайтън откри още в 20-ата минута чрез Адингра, но с два гола в последните пет минути на полувремето, Ливърпул успя да обърне.

Мохамед Салах изравни, а малко след това реферът посочи бялата точка, като отново египтянинът взе топката и с безкомпромисно изпълнение вкара за 2:1 в полза на Ливърпул.

Големият шанс за мърсисайдци дойде в средата на втората част, когато Райън Гравенберх получи отличен пас, но вместо да вкара в опразнената врата на "чайките", той нацели напречната греда.

А малко след този шокиращ пропуск Брайтън изравни, като от своя страна можеше да стигне до успеха с чистото положение, което се откри пред Митома, но япоенцът пропусна.

Така двата тима поделиха точките. Ливърпул продъжлава да е трети, с три точки зад лидера Тотнъм, докато Брайтън е шести с 16 пункта.

Дир.бг