Арсенал победи с 1:0 у дома шампиона Манчестър Сити в дербито от осмия кръг в първенството на Англия. Това е първи успех за мениджъра на лондончани Микел Артета срещу "небесносините", които допуснаха две последователни поражения във Висшата лига за първи път от декември 2018 година.

Попадение на Габриел Мартинели след пас на Кай Хаверц и рикошет в лицето на Нейтън Аке осигури ценните три точки в полза на "артилеристите".

Преди това двата отбора не създадоха много голови положения, като Арсенал не можа сериозно да застраши вратата на европейския клубен шампион.

Единствено в шестата минута Йошко Гвардиол и веднага след това Нейтън Аке успяха да застрашат вратата на Арсенал, който игра без звездата си Букайо Сака. Подемът в играта на домакините дойде след влизането на терена на Мартинели в самото начало на втората част. 

Столичани прекъснаха серията си от 12 поредни загуби срещу този съперник и се изравниха с лидера в класирането Тотнъм. Двата отбора имат по 20 пункта, докато Сити е с 18 точки на третата позиция до момента.

БТА