Kошмарно и животозастрашаващо. Така най-добре може да се опише вчерашното състезание от календара на Формула 1, което се проведе на пистата "Лусаил" в Катар.

Преди старта жегата в пустинята беше адска, а температурите на въздуха достигнаха 44 градуса, комбинирани с висока влажност. В резултата на това много от пилотите се оплакаха, че са били на косъм от припадък по време на състезанието, а някои от тях са загубили съзнание в медицинския център след края.

Ланс Строл разкри пред медиите, че е имал моменти, в които му е причернявало в бързите завои и за момент дори е загубил съзнание на старт-финалната права, както се вижда от онборд камерата на неговия болид.

"Беше ужасно. Аз буквално губех съзнание в бързите завои", каза канадският пилот на Астън Мартин пред медиите.

Естебан Окон каза, че заради тези натоварвания му е станало толкова лошо, че той дори е повърнал в каската си в хода на състезанието.

"По време на обиколки 15 и 16 аз повръщах вътре в каската, мисля за две обиколки", сподели Окон.

Логан Сарджънт пък прекрати участието си малко след средата заради екстремната дехидратация, на която американецът е станал жертва. Джордж Ръсел също заяви, че също е бил близо до това да преустанови участието си.

След финала Алекс Албон, Валтери Ботас, Гуаню Джоу и други имаха нужда от помощт от своите екипи, за да излязат от болидите си и да се придвижат до медицинския център, където да им бъдат влети течности.

Добрата новина за всички пилоти е, че догодина условията в Гран при на Катар ще бъдат малко по-благоприятни, тъй като надпреварата ще се проведе в началото на декември, а не на октомври.

Dir.bg