Испанската легенда Марк Маркес ще кара за отбора на "Грезини Рейсинг", където ще се събере с брат си Алекс. 30-годишният мотоциклетист, който е шесткратен шампион в кралския клас Moto GP, напусна "Репсол Хонда" след повече от десетилетие в тима, като раздялата между двете страни е по взаимно съгласие, а следващото му предизвикателство ще бъде в дъщерния тим на "Дукати".

Италианците приветстваха решението на звездата да избере именно техния отбор, обявявайки, че се чувстват фантастично.

Самият Маркес пък коментира, че решението не е било лесно, защото това е голяма промяна за него, но добави, че понякога са нужни точно такива действия.

    "Нужно бе да изляза от зоната си на комфорт, за да продължавам да се развивам. Ще трябва да се адаптирам към новия мотор и съм наясно, че няма да бъде лесно. Но от "Грезини" стоят зад мен и ще ми помогнат. Нямам търпение да започнем съвместната си работа", заяви испанецът.

Toй дебютира за заводския отбор на "Хонда" през 2013 година, като до момента е стартирал в 163 състезания, от които е завършил 101 на подиума, а победите му са 59 на брой.

Преди да се впусне в Moto GP каталунецът спечели титлите при 125-кубитковите през 2010 година, както и в Moto 2 през 2012 година.

Дир.бг