Поредният голям скандал разтърси италианския футбол, а този път не става въпрос за някой от клубните тимове в Калчото, а за любимата на цялата страна Скуадра Адзура.

Като част от специална акция, полицията нахлу в лагера на националите, 48 часа преди европейската квалификация срещу Малта в Бари.

Акцията се е състояла на базата на националния тим в Коверчано, а причината е черно тото, като зад разследването и цялата акция стои прокуратурата в Торино.

По прицел са били двама футболисти, състезаващи се във Висшата лига - Сандро Тонали от Нюкасъл и Николо Дзаниоло от Астън Вила.

Двамата са напуснали лагера след полицейската акция, като със сигурност няма да играят в мача срещу Малта, както и в този срещу Англия три дни по-късно на "Уембли".

Все още няма конкретни детайли около акцията, но по непотвърдена информация, двамата са нарушили действащите рестрикции за спортисти относно залозите.

Твърди се, че ситуацията при Николо Дзаниоло е далеч по-притеснителна, защото той е залагал на мач на Рома за Купата на Италия, докато все още е бил играч на "вълците" и дори е бил на пейката по време на въпросната среща.
 

Акцията на полицията идва само ден, следкато стана ясно, че талантът на Ювентус - Николо Фаджоли, е разследван за залози. Той призна вината си, а макар да не е залагал да мачове на свои настоящи или бивши отбори, той е заплашен от изхвърляне от футбола за срок от три години.

Във всяка страна правилата по подобни казуси са различни, но навсякъде професионалните спортисти нямат право да участват в залози, независимо дали говорим за техния спорт и за мачове с тяхно участие. Подобна практика е просто забранена.

Dir.bg