Унгария победи Сърбия с 2:1 в среща от 7-ия кръг на квалификационна група “G” за Евро 2024. Головете за „маджарите“ вкараха Барнабаш Варга (21) и Роналд Шалай (34), а за състава воден от Пикси Стойкович се разписа Страхиня Павлович (33).

Варга вдигна на крака трибуните на "Пушкаш Арена" в 21-ата минута, когато бе изведен сам срещу вратаря и не сгреши. 13 минути по-късно сърбите изравниха, след като Страхиня Павлович с глава не остави шансове на Дибус.

Унгарците нанесоха своя удар 60 секунди по-късно, когато Шалай вкара изключително красив гол.

След почивката сърбите наложиха своето темпо, но на два пъти ВАР отмени техни попадения. Последваха и куп пропуски пред вратата на Унгария, а на два пъти гредите спасиха домакините. „Маджарите“ разчитаха предимно на контраатаки, като също техен удар се отби от страничния стълб на вратата пазена от Ваня Милинкович-Савич.

Унгария е лидер в групата с 13 точки, Сърбия има 10, а Черна гора 8. На дъното в подреждането е България с 2 пункта.

Италия постигна очаквана победа с 4:0 в домакинството си на Малта от 7-ия кръг в група „С“. "Скуадра адзура" имаше проблемите около скандалите със залагания на някои от националите в последните дни, които отпаднаха в последния момент от сметките на Лучано Спалети.

Джакомо Бонавентура откри резултата в 23-тата минута с красив гол, като това бе дебютното му попадение за националния отбор. Доменико Берарди се разписа на два пъти след това в 45-ата и 64-тата минута, а в края на мача се разписа и Давиде Фратези в 93-тата минута. Италия гостува на Англия на "Уембли" след три дни и се нуждае поне от точка, за да запази предимството си на една от първите две позиции.

Дания победи Казахстан с 3:1 в група “Н”. С успеха “червеният динамит” дръпна с 4 точки пред своя съперник три кръга преди края и сериозно повиши шансовете си за класиране на Евро 2024 в Германия.

Датчаните дръпнаха в резултата след точни удари на Йонас Винд и Роберт Сков (2), а гостите  стигнаха до един почитен гол чрез Ян Вороговски.

БТА