Селекционерът на България Младен Кръстаич застана пред медиите в навечерието на приятелската среща с Албания. Контролата е в Тирана от 19.00 часа утре, а сръбскят треньор говори както за собственото си бъдеще начело на тима, така и за това на българския футбол като цяло.

Под негово ръководство националите са в серия от осем мача без победа, като само четири други тима от Европа не са печелили по-дълго време - Фарьорските острови (10 мача), Андора (11), Лихтенщайн (32) и Сан Марино (133).

Сърбинът си навлече недоволството на феновете след домакинското поражение с Литва от 0:2, тъй като очакванията бяха да подаде оставка. Това обаче не се случи, нито пък от футболния ни съюз го уволниха. Говори се, че ако се стигне до раздяла по втория начин, Кръстаич трябва да получи близо 400 000 евро неустойка.

    "Имахме малко време да се оправим от шока. Работихме тези два дни да възстановим отбора, да се отърсят играчите, да ги вдигнем психически. Не сме тренирали, а просто сме гледали видео на противника. Ние в крайна сметка не сме на война, това е просто футбол", каза той в Тирана.

    "Дали бъдещето ми е свързано с България? Аз съм тука, както виждате. Най-важното не е дали аз ще остана, а момчетата да бъдат подкрепени. За мене най-важната подкрепа е тази на футболистите и те са лакмуса за работата на един треньор. Добре работя с техническия директор на БФС Георги Иванов и мисля, че имаме еднаква визия за българския футбол. Спортния сектор във федерацията е важен. Бил съм футболист, знам какво е да се говори и добро и лошо. Няма никакви интриги , от първия ден сме открити и си говорим всичко в очите", добави още селекцонерът.

А после обърна внимание и на проблемите на българския футбол, сякаш сам няма достатъчно такива.

    "Не е точния момент да говоря кой е най-големия проблем. Каквото и да кажа, ще го тълкуват като оправдание, а аз не искам да е така. Сърбия и Хърватия ги сравнете с България - вижте колко чужденци играят там и колко в българското първенство. Ако в българското първенство не играят българи, по-добре да го закрием. Аз се чувствам като българин. Трябва да се грижим за своите деца. И не би трябвало аз да уреждам български паспорти за български деца. Ако тази тенденция продължи, вас скоро няма да ви има. Може да пишете каквото искате, но това е истината, а дори и понякога тя да боли", заяви бившият селекционер на Сърбия.

Дир.бг