Австрия е осмият отбор, осигурил си класиране за Евро 2024. Първенството на Стария континент е догодина, а австрийските национали си гарантираха участи на шампионата в Германия след победа с 1:0 при гостуването си на Азербайджан в Баку.

По този начин те се присъединяват към домакините, получили право на участие автоматично, както и към тимовете на Белгия, Франция, Португалия, Испания, Шотландия и Турция, които пък изпълниха целта си в последните няколко дни.

Днешната победа гарантира на Австрия едно от първите две места в крайното класиране на група F, откъдето напред продължават и белгийците.

Голът, изпратил страната на Европейското, бе дело на Марсел Забитцер, реализирал дузпа три минути след началото на второто полувреме. Тимът му има 16 точки кръг преди края и към момента е втори в подреждането след Белгия (също с 16, но и мач по-малко).

Това ще бъде трето поредно участие за австрийците на континенталното първенство.

Най-доброто им представяне бе на Евро 2020, когато за първи път в историята си те прескочиха групите, но в осминафиналите отстъпиха с 1:2 след продължения на бъдещия шампион Италия.

Дир.бг