Уругвай победи с 2:0 Бразилия като домакин в мач от квалификациите за световното първенство през 2026 г. Дарвин Нунес и Николас де ла Круз вкараха головете за успеха. Уругвай сложи край на серията от 37 поредни мача на Бразилия без загуба в световни квалификации. Последното поражение на тима беше срещу Чили през 2015 г.

Звездата на Бразилия Неймар беше сменен в края на първото полувреме, когато беше изнесен на носилка заради контузия в коляното. Неговата травма дойде в 44-ата минута, две минути след като Нунес откри резултата с глава. След почивката Де ла Круз отбеляза втория гол след асистенция от Нунес.

Неймар си тръгна на патерици от стадиона, а лекарят на бразилския национален отбор Родриго Ласмар заяви, че трябва да бъдат направени още тестове: "Следващите 24 часа ще са важни, за да видим как ще реагира коляното, колко ще се подуе. Рано е да се каже дали са скъсани връзки в коляното, нека да изчакаме изследванията спокойно."

В друг мач от квалификациите Аржентина нямаше проблеми с Перу и спечели с 2:0 гостуването в Лима. Лионел Меси вкара и двата гола за успеха. Той беше включен в състава, въпреки че имаше проблеми с контузии в последните седмици. Меси влезе като резерва срещу Парагвай, но беше титуляр срещу Перу.

Той откри резултата в 32-ата минута с хубав удар след пас от Николас Гонсалес, а десет минути по-късно се разписа и след подаване на Енцо Фернандес. През второто полувреме Меси отбеляза трети гол, който обаче беше отменен заради засада след преглед от системата за видеоповторение (VAR).


С двата гола Меси излезе начело във вечната ранглиста на голмайсторите в квалификациите в Южна Америка с общо 31, като изпревари Луис Суарес.

"Този отбор е невероятен, всеки път, в който играем, сме близо до това да сме най-добрите в историята. Мисля, че израснахме като играч. Надявам се да продължим да растем", каза Меси.

Аржентина е начело в класирането с 12 точки след 4 победи в 4 мача. Уругвай, Бразилия и Венецуела са с по 7.

Дневник