Контузията, която получи Неймар в световната квалификация с Уругвай, изглежда е сериозна, признаха от щаба на националния отбор на Бразилия.

Нападателят на саудитския Ал-Ахли напусна игра в края на първото полувреме на носилка, след като получи травма в лявото коляно при единоборство рамо в рамо с играч на урусите.

След края на двубоя телевизионни кадри показаха как бившият играч на Барселона и Пари Сен Жермен напуска стадиона в Монтевидео с шина на левия крак и патерици, като изобщо не може да постави тежестта на тялото си върху крака.

"Неймар има сериозно разтежение на коляното на левия крак. Точна диагноза обаче ще може да му бъде поставена след излизане на резултатите от изследванията", заявиха от Бразилската футболна конфедерация.

"Дано не е нещо сериозно, защото Неймар е важен играч за нас. Всички в тима му съчувстваме, защото през последните години той страда много. Точно когато започне да набира скорост и да влиза във форма, той получава нова тежка контузия", каза след двубоя капитанът на Бразилия Каземиро.

Бразилия загуби визитата си на Уругвай с 0:2 и допусна първо поражение от началото на световните квалификации в зона Южна Америка. Двата отбора са втори и трети в класирането с равен брой точки - по 7, като изостават с пет от лидера Аржентина.

БТА