Най-проспериращият български футболен съдия Радослав Гидженов получи ново назначение в европейския футбол. 32-годишният пловдивчанин беше определен от УЕФА за главен арбитър на мача-реванш от младежката Шампионска лига между Партизан (Белград, Сърбия) и Университатя (Крайова, Румъния), който ще се играе на 25-и октомври в сръбската столица.

Помощници на Гидженов ще бъдат Дениз Соколов и Петър Митрев, а все още не е ясно кой ще бъде дежурен делегат на двубоя. Мачът другата седмица е от 19:00 часа българско време и ще се играе на стадиона на Партизан (Белград).

В първата среща преди 10 дни в Румъния младите таланти на Партизан победиха с 1:0 и гледат уверено към продължаване във втория кръг. Младежката Шампионска лига по футбол на УЕФА се провежда в два потока. Първият е групова фаза, в който играят младежките тимове на класиралите се в мъжкия турнир. Вторият поток е на националните шампиони или носители на Купата на страната. Двата потока се събират на общи осминафинали през пролетта на 2024-а година.

Българското участие в турнира на УЕФА за младежите приключи отново в първия кръг, като този път Лудогорец загуби от Динамо (Минск, Беларус) след два мача на свой терен.

БТА