Аржентинският национал Алехандро Гомес е дал положителна допинг проба и е наказан да не играе футбол за период от две години. Папу, както е известен световният шампион от Мондиал 2022, наскоро подписа с италианския Монца, но изглежда ще приключи с новия си тим след само два мача.

35-годишният ветеран се завърна в Серия "А" след три сезона в Севиля.

В пробата му е намерена забранена субстанция, която играчът е приел чрез сироп за кашлица, първоначално предназначен за детето му. Аржентинецът е заявил, че една вечер не се е чувствал добре и за това е пил от лекарството без да се консултира с лекар.

Ход, който до голяма степен предопределя краят на кариерата му, тъй като след две години извън футбола и вече на 37, ще му бъде доста трудно да си намери отбор на високо ниво.

Атакуващият футболист изгради името си по време на седемте години, прекарани в Аталанта. Той бе един от най-стабилните играчи в клуба от Бергамо за този период, като реалзириа 59 попадения в 252 мача и игра в Шампионската лига.

След триумфа на световното в Катар Гомес се оказа замесен в друг скандал извън терена. Тогава стана ясно, че Папу е използвал нетрадиционни методи и е платил на вещер, ойто да омагьоса съотборника му Джовани ло Селсо и той да не се възстанови навреме за Мондиал 2022...

Откакто тази информация се появи в медиите, Гомес не е бил викан в националния тим на страната си. А това се е случило по изричното искане на Лионел Меси и останалите звезди в селекцията на Лионел Скалони.

Дир.бг