Тотнъм продължава с шеметния си сезон и напълно заслужено ще бъде лидер в класирането и след 10-ия кръг във Висшата лига.

Вдъхновеите "шпори" взеха поредно лондонско дерби, този път срещу отбора на Кристъл Палас, който победиха с 2:1 като гост.

Така за 10 кръга прероденият тим на Тотнъм има осем победи и две ремита, както и аванс от пет точки пред Манчестър Сити, но действащият шампион тепърва трябва да изиграе своя мач през уикенда.

Днес отново двете водещи фигури в атаката на Тотнъм бяха в основната на успеха - Джеймс Мадисън и Хюн Мин Сон, като първо английският национал бе с основната заслуга за автогол на домакините, а след това кореецът вкара дежурния си гол.

Първата част от играния в Южен Лондон мач завърши при нулево реми, но още с началото на второто полувреме "шорите" вече бяха напред в резултата.

В тази 53-ата минута първенецът по асистенции Джеймс Мадисън опита да даде ново голово подава с прострелно подаване, успоредно на голлинията, а за неговото щастие там бе Джоел Уорд, който си вкара автогол.

10 минути по-късно Тотнъм сякаш реши всичко с втори гол, който след страхотна контраатака отбеляза Хюн Мин Сон.

За кореецът това бе осми гол за десет кръга във Висшата лига.

Кристъл Палас все пак направи последните 4 минути на продължението изключитлено интересни, когато Джордан Аю намали за 1:2.

Първоначално изглеждаше, че ВАР ще отмени попадението на ганайския национал заради игра с ръка при повеждането на топката, но попадението остана, а това даде няколко минути надежда на домакините.

Последното отиграване в двубоя дори бе чист шанс за Кристъл Палас, но късна драма нямаше, а Тотнъм Хотспърс ще посрещне 11-ия кръг на Висшата лига като лидер в класирането.

Дир.бг