Руснакът Роман Сафиулин поднесе сензацията на Мастърс турнира в Париж, изхвърляйки още в първия му мач от надпреварата втория поставен Карлос Алкарас.

Квалификантът и световен №45 показа спокойна игра, не допускаше грешки и спечели с 6:3, 6:4, за да събере багажа на един от двамата големи фаворити за титлата.

Другият е световният №1 Новак Джокович, който ще започне участието си в сряда срещу аржентинеца Томас Ечевери.

Алкарас бе неузнаваем, като на моменти създаваше усещане или за недобро физическо състояние, или - а това би било крайно нетипично, за липса на мотивация в представянето му. Сафиулин, който преди месец би Александър Зверев в Шанхай, но като цяло има доста посредствен сезон с 18 победи и 18 загуби преди днес, се възползва в пълна степен.

Той допусна първия пробив и при 1:2 в откриващия сет изглеждаше, че нещата си вървят по сценарий. Но дойде моментален рибрейк, а при 4:3 Роман проби, за да си осигури гейм, в който сервираше за сета.

И го затвори с 6:3.

Втората част уж тръгна очаквано, Алкарас проби за 3:1, но след това дойде нов необясним спад и пак - рибрейк за 2:3, изравняване, а след това нов пробив на руснака след четири пропуснати брейкбола и маратонски гейм на подаването на Карлитос.

При 5:4 Сафиулин сервира за мача, затвори го и вдигна победно ръце.

Дир.бг