Четирикратната победителка в турнирите от Големия Шлем Ига Швьонтек се класира за финала на Финалния турнир на WTA в Канкун (Мексико).

Световната №2 от Полша успя да преодолее първата в света и първа поставена на турнира Арина Сабаленка (Беларус) с 6:3, 6:2 за 1:36 часа. Двубоят беше прекъснат заради дъжд след третия гейм в събота и се доигра ден по-късно.

Така Швьонтек взе реванш за загубата си на полуфинал от тази съперничка през миналата година и ще спори за трофея с американката Джесика Пегула. Ако спечели ще се върне на върха в световната ранглиста.

Тя е изправена пред трудно предизвикателство срещу намиращата се във форма Пегула, която победи шампионката на Us Open Коко Гоф с 6:2, 6:1, за да стигне до мача за титлата.

"Пегула е страхотен играч и напълно заслужава да бъде на финала на всеки турнир. Знам, че няма да е лесно. Утре ще се съсредоточа върху себе си. Тя е наистина стабилна и може да се справи с всичко психически. Ще се опитам да дам 100 процента от себе си. Това е всичко, което мога да направя", добави полякинята.

Нито една от двете финалистите не е загубила сет досега в Канкун. Пегула победи Швьонтек в последната им среща на полуфиналите в Монреал. Освен това американката е първата тенисистка в Опън ерата, която в рамките на един турнир ще срещне световните 1, 2, 3 и 4.

Дир.бг