Унгарската футболна федерация също се възмути от решението на БФС да прати европейската квалификация на 16 ноември в Пловдив, при това без публика.

Двубоят е решаващ за маджарите, като именно на българска земя те се надяват да си осигурят класирането за Евро 2024, като за целта около 2500 фена бяха планирали пътуване до София.

Решението на БФС предизвика възмущениет у самите фенове и в унгарската федерация, която обаче показа висок професионализъм и адекватно поведение, като веднага обеща да върне възстанови всички транспортни разходи на феновете.

В близките седмици всеки фен може да изпрати закупения си самолетен или автобусен билет до София, като федерацията ще му възстанови сумата.

С официално съобщение футболните ръководители от Унгария заявиха, че не разбират решението на БФС, но са длъжни да се съобразят с него, след като УЕФА е одобрила провеждането на мача без фенове в Пловдив.

    "Заради мерки за безопасност, българската федерация промени локацията на европейската квалификация срещу нас на 16 ноември. Освен това бе взето решение да се не допускат фенове на стадиона.

    Над 2000 наши феове имат билети за мача, но УЕФА одобри смяната на стадиона и провеждането на мача през закрити врати, коет бе по инициатива на българската федерация.

    Унгарската федерация ще възстанови вече закупените билети, като освен това призоваваме всички фенове да отменят своите пътувания до България. Призоваваме вски фен да поиска връщането на сума за пътуване или хотел, а ако това не бъде одобрено, нека документите бътат препратени към нас.

    Федерацията ще влезе в разговори с авиокомпаниите и ще разреши проблема, като платената сума от нашите фенове ще бъде възстановена.

    Уточнаваме, че Унгарската федерация няма никаква вина за случилото се, това е решение на българите, което УЕФА одобри", пише в съобщението.

Дир.бг