Национално движение за права и свободи /НДПС/ обжалва решението На ОИК-Никола Козлево, с което на местните избори за кмет на общината е определен Исмаил Недрет Ибрям от Местна коалиция ДПС.

Делото е насрочено за разглеждане на 10-ти ноември от 11,00 часа, съобщиха от пресслужбата на Административен съд – Шумен.

Припомняме, че на изборите на 29-ти октомври Исмаил Ибрям получи 1832 гласа, или 50,73% от гласувалите. Опонентът му от НДПС Реджеб Ешреф Вели получи 124 гласа по-малко.   

От Административния съд в Шумен съобщиха още, че в жалбата си от НДПС са поискали  спиране на изпълнението на решението на ОИК за избор на кмет. Със свое Определение от днес, съдът е отхвърлил претенцията поради недоказаността и неоснователността ѝ.

„За да отклони това искане, съдебният състав е счел, че неосъществяването на предварителното изпълнение на атакуваното решение би накърнило обществените интереси, тъй като се касае за проведен избор за конституиране на териториален орган на изпълнителна власт, какъвто е кметът на Община, поради което предварителното изпълнение на оспорения пред съда административен акт несъмнено е в обществен интерес“, уточниха от Административния съд.

ШУМ.БГ