Манчестър Сити продължава по най-убедителния начин защитата на титлата си в Шампионската лига - четири победи в четири мача.

Поредната жертва стана швейцарският първенец Йънг Бойс, като "гражданите" на Пеп Гуардиола го разбиха с 3:0 у дома, без дори да се налага да превключват на по-висока от "втора скорост".

Ерлинг Холанд вкара два пъти - в 23-ата минута от дузпа и в 51-вата минути, преди да бъде заменен. Норвежката машина има вече 39 попадения в 34 мача в турнира, удивителна статистика. Поредната за едва 23-годишният нападател.

Фил Фодън също вкара във вратата на "младите момчета".

С 12 точки в група G Сити се класира за елиминациите два кръга преди края на груповата фаза. Още тази вечер това стори и РБ Лайпциг, който победи с 2:1 Цървена звезда като гост (голове на Симонс и Опенда), за да събере 9 точки.

Звезда и Йънг Бойс имат по 1 и вече битката между тях ще е за трето място и класиране в Лига Европа.

Атлетико изнесе другия голов спектакъл на вечерта, като размаза Селтик с 6:0 в група Е. Антоан Гризман и Алваро Мората вкараха по два пъти, Саул и Лино добавиха по едно попадение, а шотландският тим бе напълно объркан в Мадрид.

Атлетико има 8 точки и е на върха в групата, която обаче се завърза много следпобедата на Лацио у дома над Фейенорд с 1:0. Чиро Имобиле, обичайният заподозрян, вкара в добавеното време на първото полувреме гола на триумфа.

Така Лацио е със 7 т., а Фейенорд с 6, като Селтик е без шансове с 1 точка на дъното.

Тук нещата изглежда изключително заплетени два кръга преди края. На 28 ноември Лацио е домакин на Селтик, а шампионите на Нидерландия приемат Атлетико.

В група H португалският Порто не пропусна да вземе трите точки у дома срещу айтсайдера Антверп - 2:0, като гостите играха почти цяло второ полувреме с 10 души.

"Драконите" събраха 9 точки, колкото има и Барселона на върха в групата. Шахтьор има 6, след като по-рано днес победи каталунците, а белгийският Антверп няма точка.

На 28 ноември ще е интересно в следващия кръг:

Барселона - Порто, Шахтьор - Антверп.

Дир.бг